Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Indien uw woning schade ondervindt waarvan u vermoedt dat die te wijten is aan plastische gronden, kan u best een expertise laten uitvoeren. We verwijzen u naar:

  • uw architect die u kan doorverwijzen naar een geotechnisch ingenieur, of
  • een expert via uw brandverzekering of via uw rechtsbijstand

Een lijst met geregistreerde geotechnische deskundigen kan geraadpleegd worden op https://www.geo-registered.be/nl/registraties/

Informeer bij uw architect ook naar het grondonderzoek (sondering/boring) dat eventueel al (vroeger) uitgevoerd is op uw perceel bij het bouwen van uw woning, een expert kan daar eventueel mee aan de slag.

Ook bij het WTCB, https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm  zal men u kunnen verder helpen. Via de site van BGGG, De Belgische Groepering voor Grondmechanica en Geotechniek, https://www.bggg-gbms.be/nl/, vindt u ook informatie.

Graag verwijs ik u ook naar de documentatie van een studiedag die in 2020 georganiseerd werd, door o.a. WTCB en BGGG waarbij er ook experten ter zake aan het woord zijn geweesthttps://www.bggg-gbms.be/l/library/download/urn:uuid:5ece10b0-3ec0-4f43-be48-8af8a2f2164d/proceeding+20200211+aangepast.pdf?format=save_to_disk&ext=.pdf.


Er is een registratiepunt rond Droogteschade aan woningen dat beheerd wordt dor de Vlaamse overheid. Registraties zullen gebruikt worden ikv een lopend onderzoek naar het zwel- en krimpgedrag van de Vlaamse ondergrond bij veranderend vochtgehalte. Indien u akkoord bent, zouden we het ten zeerste appreciëren indien u dit formulier invult. Aarzel niet om dit Registratiepunt ook door te sturen aan anderen, invullen duurt slechts enkele minuten. Indien u documentatie hebt (foto's, verslagen of andere) kunnen deze aan het eind toegevoegd worden. Registratie van uw woningschade kan via: https://www.dov.vlaanderen.be/page/registratie-droogteschade-aan-de-woning.