Onderhoud Wegens onderhoudswerkzaamheden zal Confluence donderdag 13 oktober 2022 van 06u00 tot 09u00 onbeschikbaar zijn.
Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Indien uw woning schade ondervindt waarvan u vermoedt dat die te wijten is aan plastische gronden, kan u best een expertise laten uitvoeren. We verwijzen u naar:

  • uw architect die u kan doorverwijzen naar een geotechnisch ingenieur, of
  • een expert via uw brandverzekering of via uw rechtsbijstand

Informeer bij uw architect ook naar het grondonderzoek (sondering/boring) dat eventueel al (vroeger) uitgevoerd is op uw perceel bij het bouwen van uw woning, een expert kan daar eventueel mee aan de slag.

Ook bij het WTCB, https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm  zal men u kunnen verder helpen. Via de site van BGGG, De Belgische Groepering voor Grondmechanica en Geotechniek, https://www.bggg-gbms.be/nl/, vindt u ook informatie.

Graag verwijs ik u ook naar de documentatie van een studiedag die in 2020 georganiseerd werd, door o.a. WTCB en BGGG waarbij er ook experten ter zake aan het woord zijn geweesthttps://www.bggg-gbms.be/l/library/download/urn:uuid:5ece10b0-3ec0-4f43-be48-8af8a2f2164d/proceeding+20200211+aangepast.pdf?format=save_to_disk&ext=.pdf.


Er is een registratiepunt rond Droogteschade aan woningen dat beheerd wordt dor de Vlaamse overheid. Registraties zullen gebruikt worden ikv een lopend onderzoek naar het zwel- en krimpgedrag van de Vlaamse ondergrond bij veranderend vochtgehalte. Indien u akkoord bent, zouden we het ten zeerste appreciëren indien u dit formulier invult. Aarzel niet om dit Registratiepunt ook door te sturen aan anderen, invullen duurt slechts enkele minuten. Indien u documentatie hebt (foto's, verslagen of andere) kunnen deze aan het eind toegevoegd worden. Registratie van uw woningschade kan via: https://www.dov.vlaanderen.be/page/registratie-droogteschade-aan-de-woning.


  • No labels