Surf naar https://virtueleboring.dov.vlaanderen.be/virtueleboring/ en de browser opent de Virtuele Boring.

Bewaar daarna een snelkoppeling op het start- of beginscherm van je smartphone en je kan met de webapp aan de slag gaan.

  • iOS : met +-teken, “zet op beginscherm”
  • Android-apparaat: “toevoegen aan startscherm”

Op het eerste tabblad met de kaart (locatie icoon links bovenaan) kan u de locatie kiezen waar u een virtuele boring wenst uit te voeren. Dit kan met de verschillende icoontjes aan de rechterzijde van de kaart. Met het bovenste, vergrootglas, icoontje kan rechtstreeks een adres ingegeven worden. Met het icoontje eronder kan u de kaart centreren op uw huidige locatie. Met het onderste icoontje kan u een locatie kiezen voor de Virtuele Boring door de kaart te verslepen (de Virtuele Boring wordt uitgevoerd onder het gele locatie-icoontje in het centrum van het scherm). 

De Virtuele Boring wordt uitgevoerd door te klikken op het boring icoontje onderaan de kaart. U komt dan in een nieuw tabblad terecht waarin u de virtuele boring ziet voor de geologische samenstelling van de ondergrond (GEO). Het is met de knoppen bovenaan ook mogelijk om de tijdsindeling van de ondergrond te visualiseren (TIJD), de hydrogeologische indeling (HYDRO) en om informatie te verkrijgen over de bodem (BODEM).

Ook in de mobiele versie van de virtuele boring kunnen naast de 'oude' modellen G3Dv2 en H3Dv1, de nieuwe modellen G3Dv3 (formaties of leden, tijdvakken of periodes) en H3Dv2 (hoofdeenheden, subeenheden of basiseenheden) gevisualiseerd worden. Het aanpassen van de modellen kan eenvoudig via het menu rechts bovenaan. Voorkeuren blijven behouden voor latere acties.


  • No labels