Deadline High-Value Datasets gepasseerd: de verordening is van toepassing!

Op 9 juni was de deadline voor de implementatie van de uitvoeringsverordening voor Hoogwaardige Datasets (HVD - High Value Datasets). De Europese Commissie heeft op 21 december 2022 in Uitvoeringsverordening (EU) 2023/138 een lijst met specifieke hoogwaardige datasets vastgesteld, inclusief de regels voor publicatie en hergebruik.

Deze verordening verplicht openbare lichamen, inclusief de entiteiten binnen het beleidsdomein Omgeving, om de aangewezen hoogwaardige datasets openbaar te maken. In het beleidsdomein Omgeving hebben we een grondige inventarisatie van deze datasets uitgevoerd en voor vele ervan de metadata aangevuld, zodat ze als High-value Dataset geïdentificeerd kunnen worden.

Ontdek de High-Value Datasets van Vlaanderen!

Het werk is echter nog niet af. Er zijn nog enkele datasets die we nog niet hebben kunnen publiceren vanwege juridische of praktische obstakels. We blijven ons inzetten om deze barrières te overwinnen en deze datasets binnenkort beschikbaar te maken.

Doe mee en blijf op de hoogte van onze vooruitgang. Samen zorgen we ervoor dat waardevolle gegevens toegankelijk worden voor iedereen!

  • No labels