Onderhoud Wegens onderhoudswerkzaamheden zal Confluence vandaag 31 augustus 2023 van 18u00 tot 18u30 even onbeschikbaar zijn.
Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Pagina in opbouw

Deze publieke MercatorNet informatiepagina is in opbouw. Mochten er vragen zijn over onderwerpen die u hier niet terug kunt vinden, stuur dan uw vraag naar MercatorNet@vlaanderen.be


Welkom op MercatorNet

MercatorNet is een samenwerkingsverband tussen Agentschap Natuur en Bos (ANB), Agentschap Onroerend Erfgoed (OE), Departement Omgeving (dOMG) en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Samen zorgen zij ervoor dat geografische data van de verschillende partijen, maar ook van het Beleidsdomein Omgeving, ter beschikking gesteld wordt.


MercatorNet valt in de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen (GDI) en neemt de positie als medio-knooppunt in. Dit betekent dat geografische data ontsloten via MercatorNet direct zal doorstromen naar het hoofdknooppunt bij Digitaal Vlaanderen: GeoPunt. 


Laatste Nieuws

Op 7 september 2023 nemen we nieuwe GeoWebCache nodes in gebruik. GeoWebCache is de software die we gebruiken om WMTS diensten aan te bieden. De update van GeoWebCache zal ons toelaten om efficiënter gebruik te maken van opslagruimte en dus in de toekomst méér lagen via WMTS beschikbaar te maken. Bovendien maakt deze update het voor ons eenvoudiger om configuraties aan te passen. Het WMTS service endpoint (https://mercator.vlaanderen.be/raadpleegdienstenmercatorgeocachepubliek/service/wmts?request=GetCapabilities) blijft ongewijzigd, dus er zal voor de gebruiker weinig of geen verandering merkbaar zijn.


De meest bevraagde laag die via dit het WMTS endpoint wordt ontsloten is het Gewestplan raster (lu:lu_gwp_rv_raster).


Onderhoud 11/08/2023

De GeoServer in productie gaat even down voor onderhoud om 08:30 op vrijdag 11 augustus. Verwachting is dat deze 5 - 15 minuutjes onbeschikbaar zal zijn.

Andere geografische databronnen


  • No labels