Welkom op de statuspagina van MercatorNet.

Hier vind je de algemene status van de WFS-, WMS-, en WMTS diensten. 

WFS

WMS
WMTS

Nieuwe versie GeoServer

We hebben deze ochtend rond 9u een nieuwe versie van GeoServer in productie genomen. Deze versie lost een bugje op ivm de WFS DescribeFeatureType.

We krijgen af en toe een vraag over het gebruik van de MercatorNet services in ArcGIS Pro waar er een certificaat gevraagd wordt om te connecteren. Er is op onze server two-way SSL ingesteld omdat wij naast de publieke ook afgeschermde lagen aanbieden maar om de publieke lagen te raadplegen, moet er geen certificaat worden doorgestuurd. ArcGIS probeert standaard toch een certificaat door te geven en dit resulteert in een boodschap in de toepassing. Als je op 'Annuleren' klikt worden de lagen correct geladen. We hebben deze vraag doorgegeven aan de mensen van Esri om niet standaard een certificaat door te geven. In andere software pakketten zien we deze melding niet terugkomen. Voor verdere vragen hierover verwijzen wij naar de Esri helpdesk: https://esribelux.com/hoe-kunnen-we-helpen/helpdesk/?lang=nl

We hebben vandaag versie 4.4.2 van geonetwork in productie gezet op metadata.omgeving.vlaanderen.be. Deze versie is gebaseerd op de open-source versie van Geonetwork die door Digitaal Vlaanderen werd aangepast aan de Vlaamse metadata strategie.

De voordelen van deze nieuwe versie zijn onder meer:

  • Beter zoekmogelijkheden op basis van ElasticSearch;
  • Verbeterde ondersteuning voor DCAT2 metadata records;
  • Verbeterde ondersteuning voor ISO19139 metadata records;
  • Integratie met ACM/IDM gebruikersbeheer; en
  • Algemene update van technische componenten.  • No labels